Friday, April 29, 2011

An-Nawal 18 Tahun!



Assalammualaikum dan Salam Satu Malaysia! -Malaysia Boleh!!
Apa khabar semua!? Semoga pembaca blog saya sentiasa sihat-sihat sokmo! Saya ingin mohon maaf atas kelewatan mempostkan enteri baru. Saya agak kekangan dengan masa dan kesibukkan dengan urusan di rumah. Hehe, yelah tu. Saya juga mempunyai masalah bersama mobile internet saya yang menyekatkan kelajuan saya mempost sesebuah enteri. Tapi jangan risau, saya sudah kembali-untuk seketika, lepas ni lesap balik. Hehe.

Terus ke tajuk enteri kita pada minggu ini iaitu berkenaan Sambutan hari jadi Nawal! Yeay! Bertempat di No 33, Jalan Riang Permai 9/3C, Kota Daman Sara, Kuala Lumpur. Ramai turut di jemput hadir, kawan-kawan beliau dari Kuala Berang-saya! saya!, kawan-kawan dari sekolah rendah dan kawan-kawan dari sekolah menengah lama turut hadir. Hari itu juga kami menyambut hari jadi adik Nawal, yang sama tarikh hari jadinya. Wuuu! Hebat sungguh parent's Nawal merancang! Tepat and precise pada masanya! Haha!Mudah menyambut birthday anak pada hari yang sama, tak terlupa. Haha. Gurau je. Itu semua adalah ketentuan Illahi, baik kawan-kawan ;'D

Sudah berleter! Terus ke gambar-gambar pada hari tersebut!(Yea! Itu yang kami mahu! Genius!). Inilah dia gambar birthday girl kita, Nawal Aqilah..




Kesan sampingan kepada tarikh lahir yang sama; nama dekat kek hari jadi kena berkongsi. Dang! Hehe. Kalau yang ada anak 10 (Uih, banyak rezeki tu) pastu semua tepat pada malam yang sama, bayangkanlah penuh nama kat atas kek tu. Mungkin ambil abjad pertama dari setiap nama anak-anak tersebut? Y.E.S.W.E.D.I.D.I.T! Yusof, Elina (matsalleh celup), Syalia ;'), Wafiq Eyra, Daud, Intan, Diyana, Illias, dan Taufiq-saya bongsu! The perfect combination and sequence! Yes! Dok jenuh malam-malam. Hahaha. Mustahil ke boleh?-pembelajaran Character Building dari PLKN. Boleh!


Arghh! Too close! Tooo close!~ Jauhkan diri anda dari monitor sekarang juga!





























Phew~ Macam mana gambar dia boleh masuk dalam enteri ni? Bahaya!
Untuk makluman anda, itulah virus yang terkini dihasilkan oleh viralexecute.com. Virus baru-baru ini mana main serang manusia je, ianya serang komputer sampai boleh menyerang manusia. Anda lihat je gambar tadi untuk masa yang lama, ianya boleh menyerang sistem saraf mata anda. Gempak tak gempak!?


Kembali kepada siri bergambar kita, seterusnya adalah gambar keseluruhan ahli M.P yang hadir pada hari itu. Kebanyakkannya adalah yang duduk di K.L dan ada juga yang dari IPT sekitar K.L. Tengok Gidol, keseorangan, dah booking tempat duduk sebelah. Haha. Gurau je ;')








Dari kiri; Gidol, Zabir, Idham, Aqil, Opec, Arip, Amar, Atira, DJ, Bawal, Husna dan Suhaila.

Ahli M.P yang lain boleh cari kami sekitar K.L. Kalau perlu apa-apa, kami sedia membantu. Turut yang mengenali kami, Qberians :) Namun, ada lagi yang tidak dapat hadir oleh sebab trial, iaitu Iepa. Paan disebabkan permainan hoki, dan Wafiq ada hal yang muncul. Ada juga budak K.L yang tidak dapat cuti, set-set Kuala Narang- Kudin, Maday, Syed, Rasyid dan Iqbal, Izzureen nak join? :D Hehe. Lagi ramai, lagi meriah! Woohoo! Seperti di maktab dulu, haihh.. Good times.



Uish, macam kat kelab je dia orang ni. Hehe. Husna dan kawan DJ, Aini dan Ama.

Tiba masa untuk sesi memotong kek! Aik!? Mana satu kakak dan mana satu adik? Siapa lagi tua ni? Ketinggian sama, cuma ketembamman dan kesepetan membezakan mereka. Hahaha! Sedikit dialog antara Arip, Gidol dan saya..

Arip: Mata adik Nawal lawa.

Opec: Agaknya mata Nawal lawa gak ke kalau dia tak sepet?

Arip dan Gidol: Mungkin.. (membayangkan Nawal versi mata bulat, tak sepet!)

Haha. Perbualan tu benar, membayang nawok je. Anyway, siot! Kek kakak lebih kecil dari kek adik. Dimana keadilannya di sini!?




Lepas sudah memotong kek, makan kek pula! Tengok gambar birthday girl kena suap. Terpaksa! Haha. Nawal you need to grow chubbier! Eat this Bawal! Eat this! Rrrrr! Haha.




What goes around, comes around! Yeah! Penyelamat Nawal! Eat cheesy cake you horrible women! Happy Nawal. Nampak gigi je. Haha.

enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
enscripting'
pending...
embeded succesfully.



Oh my! Virus Doriyaki Jongjong menyerang!
Scroll down!

















Alamak! Tidak! Virus itu sudah menyular ke dalam gambar hadiah-hadiah Nawal! Gambar-gambar ini seolah-olah beliau ada disitu, sebenarnya dia tidak wujud!


Dari kiri; Aini, Nawal dan Ama

Inilah contoh virus Doriyaki Jongjong atau lebih dikenali D.J. Pada gambar anda akan kelihatan seperti ada orang, sedangkan tiada sesiapa di situ! Wuuuuu~ Debor! Debor!


Gambar-gambar berikut bertempat di rumah Gidol a.k.a Khairul. Pada permulaannya, Arip turut bersama kami ke rumah Gidol, namun beliau harus pulang kerana bapanya sudah tiba. Jadi saya dan Aqil jelah merempat rumah Gidol main Xbox 360! Weee! More for us! Arip sokeerrr! Hahaha. Gurau je Arip, nanti datang lagi :'D



Dari bosan menunggu, Aqil jadi terkezut melihat gambar Mortal Combat screen shot. Haha. Selepas bosan bermain Mortal Combat-padahal noob, tak reti combo step un, haha- kita orang main game bola pulak!








Gambar Aqil menyumbat goal! Untuk pengetahuan anda, Gidol noob dalam game bola! Hahaha. Giliran seterusnya, Opec vs Aqil. Started off well..





Looks like the players are getting intense..





Opec made a special move! Called the puppy face kicker! and he shoot! Owh, snap! The ball went over the goal. Im guessing he should quit his game while he can, he sucks at it! Haha. Babun punya commentar macam itu.

By the way, dekat rumah Gidol ada kucing yang sangat lembut dan chumel. Aqil masuk dan nampak kucing tu kat sofa, dia ingatkan pada mulanya ianya patung. Haha.



Lepas dah penat buat senaman tangan, tiba masa untuk senaman deodenum anda! Makang makang! Dominos Pizza! 1-300-888-333




Thank you Gidol! Kerana melayan kami dan membenar kami buat macam rumah sendiri.



Apabila mahu pulang, Aqil dan saya gerak ke rumah Nawal semula untuk tumpang Zabir ke komuter Sungai Buloh. Mangkuk hayun ni guna GPS yang sangatlah bengap. Nasib baik selamat sampai dan tak sesat malam-malam. Haha. Sorry bibs, dan terima kasih ;'D


Dengan kepulangan kami semua pada pukul 9.00 malam, maka berakhirlah sambutan hari jadi Nawal yang ke-18. Semoga panjang umur dan murah rezeki Nawal. Kami kawan selama kawan-kawan selamanya mengucapkan, Selamat Hari Jadi Nawal! Perghhh, padahal dah lama lepas. Hahaha. Sekian, terima kasih.




Most of the pictures was not taken by me. DJ's friend and Zabir's little sister, which is holding this huge! lense. My DSLR was too scared to come out.



Cyclope!

7 comments:

  1. haha .. virus dj .
    kucing tu comel, teringat dkat kucing puteri ko opeq .

    ReplyDelete
  2. Haha.. AVG tak leh tahan virus tu..

    ReplyDelete
  3. agak2lah kau topek. kalau tak kerana pakcik gps aku kau tak balik harituh. hahaha

    ReplyDelete
  4. haha.. terima kasih bibs..;)
    Asal? salah ke? aku takleh nak fikir S yang lain.. Syalia je aku tau.. hahaha

    ReplyDelete
  5. dia off, sekolah en mana boleh on..;P
    hahaha

    ReplyDelete